Інвестори охоче скуповують українські спиртзаводи

Поділитися:

З початку приватизації спиртових заводів в Україні, держава вже виручила 158 мільйонів гривень. На останніх торгах з продажу Овечацького спиртового заводу, що у Вінницькій області, за право придбання підприємства змагалися 5 приватних компаній.

Про це 26 жовтня пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення Фонду держмайна України.

Як повідомляє ФДМ, в результаті Овечацький спиртзавод був реалізований за 53 мільйони гривень при стартовій ціні майже в 20 млн грн. Тобто аукціон підняв первісну вартість заводу майже на 70 відсотків.

А всього в Україні на поточний момент приватизовано 3 раніше належали державі спиртових заводи. У ФДМ перераховують їх все: Артемівський спиртзавод в Харківській області, Немирівський спиртзавод і Овечацький спиртзавод – обидва у Вінницькій області.

При продажу Немирівського підприємства стартова ціна була 49, 57 млн ​​грн, продали за 55 млн грн, за покупку Артемівського спиртового заводу інвестору довелося віддати державі 50 млн грн при стартовій ціні 29,7 млн ​​гривень.

У планах Фонду держмайна – приватизація ще 8 спиртових заводів в країні.

Нагадаємо, держава скасувала монополію на виробництво спирту.

Також раніше ми написали про те, що В Фонді державного майна вирішили реалізувати приватизацію частини підприємств, які відносяться до ДП і концерну «Укрспирт».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу