Інвестори активно цікавляться платиною

Поділитися:

У світі спостерігається сплеск інтересів інвесторів в економіки різних країн до платини як до дорогоцінного металу, який дорожчий за золото.

Про це в понеділок, 30 листопада, повідомили міжнародні експерти з оцінки дорогоцінних металів.

Оцінювачі коштовностей пов’язують підвищення інтересу інвесторів до платини з позицією нового президента США Джо Байдена.

Байден пообіцяв виділити два трильйони доларів на енергетику, що не забруднює навколишнє середовище. І відразу ж після цього, стверджують експерти, вартість платини різко підвищилася на світових ринках.

На думку аналітиків, платина в довгостроковій перспективі виграє від глобального переходу до ВІА (відновлюваних джерел енергії). Платина і ще один метал – паладій – незамінні у виробництві каталізаторів для автомобілів.

Тим часом експерти відзначають золото, яке подешевшало минулого тижня. Воно стало дешевшим на 4,8 відсотка. Успіхи вакцини від коронавірусу зміцнили перспективи світової економіки, тому попит на золото як безпечний актив впав.

Нагадаємо, канадські інвестори судяться з Нікопольським заводом феросплавів. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що автомобільна компанія зі Швеції Scania CV AB висловила крайнє обурення рішенням Госпсуду Київської області, який присудив шведам виплатити своєму українському дилеру ТОВ «Фірма Журавлина» за позовом останньої 123 мільйони грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу