Інвестори активно цікавляться Китаєм

Поділитися:

Глава консультативної групи інвестиційних портфелів Азії страхової брокерської компанії Willis Towers Watson Пол Колуелл повідомив, що тепер інвестори в усьому світі інвестують в Китай менш як 5% своїх акцій. Згідно зі звітом Willis Towers Watson, пенсійні та цільові фонди виділяють Китаю від 3% до 5%.

«Ми не думаємо, що цього достатньо, щоб бути повністю готовими до нового світового порядку», – сказав брокер.

За словами Колуелла, в найближче десятиліття слід збільшувати частку в китайських акціях до 20%.

«Щоб інвестори могли правильно позиціонувати свої портфелі в світі після пандемії, їм необхідно, щоб більше їх інвестиційних портфелів було розміщено в Китаї», – заявив експерт.

Пол Колуелл додав, що економіка Піднебесної працює з принципово іншою частотою, ніж в інших великих географічних регіонах, що обумовлено іншим підходом до грошово-кредитної політики. Тому, інвестування в китайські акції підвищить «стійкість і надійність» глобальних портфелів, вважає експерт.

Раніше повідомлялося, що в світі спостерігається сплеск інтересів інвесторів в економіки різних країн до платини як до дорогоцінного металу, який дорожче золота.

Оцінювачі коштовностей пов’язують підвищення інтересу інвесторів до платини з позицією нового президента США Джо Байдена.

Нагадаємо, що українські експерти підрахували частку Китаю в експорті українських товарів за період з січня до кінця вересня поточного року. Зокрема, Китай у зовнішньому обороті України, а це імпорт та експорт одночасно, має майже 13% – це в грошовому вираженні майже 11 млн доларів. Показники Китаю росли: якщо в першому кварталі частка становила 10,9 відсотка, то вже в другому – 12,5%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ