Інвестор відмовився платити за Мишковицький спиртзавод

Поділитися:

«Мишковицький спиртзавод» знову виставили на онлайн-аукціон з приватизації, оскільки компанія-переможець попередніх торгів не заплатила за нього обіцяний 181 мільйон гривень.

За інформацією Фонду державного майна, повторний аукціон запланований на 6 липня.

У Фонді нагадують, що виробничі потужності «Мишковицького спиртзаводу» розташовані у Тернопільській області (площа – 13,85 гектарів, 511 найменувань будівель, рухомого й іншого майна). Наприкінці минулого року було приватизовано окреме майно цього заводу в смт. Дружба (база матеріально-технічного постачання).

Зазначається, що за 181 млн грн спиртзавод під час попереднього аукціону викупила компанія «Енерджі Солюшнс Україна» (Чернігівська область). Тоді ЗМІ навели інформацію, посилаючись на Єдиний держреєстр юросіб та фізосіб-підприємців, що компанія «Енерджі Солюшнс Україна» має статутний капітал в 1 тисячу гривень, а зареєстрували її у серпні 2019-го. Основна діяльність – дистиляція, ректифікація і змішування спиртних напоїв (до цього виробляла електроенергію). Кінцевий бенефіціар – ексспортсмен з боротьби греко-римського стилю Сурен Геворкян та екссекретар виконкому Святопетровскої сільської ради Київської області Віктор Сопівник.

Нагадаємо, що Фонд державного майна під час чергового аукціону з приватизації спиртзаводів виручив 101 мільйон гривень. За інформацією Фонду, цього разу було продано «Караванський спиртовий завод» держпідприємства «Укрспирт».

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна від продажу спиртзаводів отримав 500 мільйонів гривень. Такі результати аукціонів за перший квартал. Загалом, п’ятірка найрезультативнішних аукціонів першого кварталу виглядає так: Мишковицький спиртзавод – 181 мільйон гривень; Луцький завод та Дубов’язівський завод по 108 мільйонів кожен, Вишняківський за 101 мільйон та адміністративна будівля у Києві – 90 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу