Інвестиції в агросектор впали майже на половину

Поділитися:

За інформацією Державної служби статистики, за перше півріччя 2020 року капітальні інвестиції в сільське, лісове, рибне господарства склали 164 млрд гривень. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, можна сказати, що показник впав на 35%.

Капітальні інвестиції по господарствах розподілилися таким чином:

  • Лісове господарство – 85 млн гривень (-71%);
  • Рибне господарство – 14 млн гривень (-63,1%);
  • Сільське господарство – 14,5 млрд гривень (-44,5%).

Нагадаємо, що в українську державу стане набагато простіше залучати інвестиції. В Офісі президента поінформували, що гарант конституції України поставив підпис під законом № 738-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінінструментів». ЗУ був схвалений парламентом 19 червня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що у Криму сільське господарство і місцеві фермери страждають через місцеву програми «комплексного розвитку сільських територій», яку намагається впровадити «місцева влада». Про це повідомляють місцеві ЗМІ, цитуючи деяких з аграріїв.

Вказується, що попри те, що Росія готова надавати велике фінансування для підтримки потреб Криму, перед місцевими фермери виникає актуальна проблема відсутності водопостачання, яка може погубити всі їхні зусилля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу