Інвентаризацію земель не проведуть під час

Поділитися:

У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру заявили, що переможці тендерів на проведення державної інвентаризації земель не можуть виконати взяті на себе зобов’язання.

«У понеділок, 7 вересня, під час зустрічі з керівництвом Держгеокадастру, значна частина підрядників визнали, що до 21 вересня не зможуть завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення. Після оцінки реального стану справ, за результатами зустрічі 31 липня, маємо тільки одну область, де завершена інвентаризація », – повідомив голова Держгеокадастру.

Відомо, що державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» завершило інвентаризацію земель сільського призначення в Тернопільській області.

Швидше за все, до 21 вересня будуть завершені роботи ще по семи областям:

Київська – ДП «Центр державного земельного кадастру»;
Миколаївська – ДП «Центр державного земельного кадастру»;
Луганська – ДП «Центр державного земельного кадастру»;
Чернігівська – ТОВ «Київзем»;
Закарпатська – ТОВ «Центр проектів»;
Івано-Франківська – ТОВ «Ренесанс Груп»;
Черкаська – ТОВ «Юнікс консалтинг».

«Як бачимо, половина областей де є своєчасний результат – це робота держпідприємств, а ось у приватних виконавців раз у раз виникають проблеми. Більше місяця тому вони взяли на себе зобов’язання завершити роботи до 21 вересня 2020 року, уклали додаткові угоди. Держгеокадастр пішов на зустріч, розуміючи ситуацію, що склалася у зв’язку з пандемією коронавірусу. Проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення є стратегічно важливим завданням в рамках реалізації земельної реформи », – відзначили в Держгеокадастрі.

Нагадаємо, що за перший робочий тиждень серпня місяця Держгеокадастр виписав штрафів на суму в 1,2 млн гривень в охопленні 519 нововиявлених випадків порушень земельного законодавства. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що така сума штрафів була виписана в проміжок від 3 до 7 серпня.

Раніше повідомлялося, що президент України підписав закон №2379 “Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів», яким вводиться проведення національної інвентаризації лісів. Верховна Рада прийняла закон на початку червня поточного року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ