Індустріальні парки отримають податкові пільги

Поділитися:

Парламент підтримав ініціативи податкових стимулів для учасників індустріальних парків, зокрема звільнення від податку на прибуток на десятирічний термін.

Законопроєкт №5688 щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво пройшов перше читання.

Зокрема, документ передбачає: звільнення від ПДВ під час імпорту нового устаткування, що ввозять учасники індустріальних парків виключно для власного використання у таких галузях, як переробна промисловість або науково-дослідна діяльність в межах індустріального парку (без можливості надання в оренду, лізинг або передачу у користування третім особам на інших умовах); звільнення від податку на прибуток упродовж 10 років; надання права місцевій владі встановлювати пільгові ставки з податку на нерухомість, а також плати за землю.

За оцінками ініціаторів проєкту закону, передбачається (за консервативним варіантом) повноцінний запуск в Україні 50 індустріальних парків (з числа 43 існуючих і 7 нових). В існуючі парки буде інвестовано 50 млн доларів, а в нові – 100 мільйонів. Відтак – додатковий обсяг залучення інвестицій становитиме 2,85 млрд доларів. За оптимістичним – у планах повноцінний запуск в 100 індустріальних парків, з яких – 57 нових. В існуючі парки планується інвестувати 100 млн доларів, в нові – 200 мільйонів. Тож, додатковий обсяг залучених інвестицій становитиме 5,7 млрд доларів.

Нагадаємо, що у 2021 році виповнилося 9 років з того моменту, як у Верховній Раді України було прийнято закон закону «Про індустріальні парки».

Також ми писали, що влада планує будівництво інфраструктури для індустріальних парків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу