Хорватія також буде отримувати газ в обхід України

Поділитися:

Росія почала постачати «блакитне паливо» в обхід України не лише в Угорщину, а й в Хорватію. Як повідомили у російському газовому монополісті «Газпром», газ постачають газопроводом «Турецький потік».

Там зазначили, что постачання відповідним маршрутом стало можливим завдяки новому магістральному газогону компанії FGSZ Ltd. в Угорщині та розширенню національних газотранспортних систем Болгарії і Сербії, де операторами «Булгартрансгаз» ЕАД та GASTRANS d.o.o. Novi Sad було введено компресорні станції.

Напередодні, 1 жовтня, Росія зупинила транзит газу через Україну у напрямку Угорщини. За інформацією Оператора ГТС України, заявка від «Газпрому» на транзит не надійшла, попри те, що потужності законтрактовано на весь газовий рік, тобто до 30 вересня 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що турецький газовий монополіст Botas обговорює з російським «Газпромом» заключення нового трирічного контракту на поставку газу, який пускатимуть по так званому «Турецькому потоку».

Також ми писали, що Україна має залишатися транзитером російського газу до Європи й після 2024 року. Такі терміну завершення угоди між двома країнами про транзит.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу