Харківський метрополітен потрапив у складне фінансове становище

Поділитися:

Харківський метрополітен не виплатив заробітну плату своїм працівникам за листопад у розмірі 50%. Фінансова ситуація ускладнилася на підприємстві ще після того, як на початку року воно зазнало істотних збитків.

Новий директор «Харківського метрополітену» пояснив, чому зараз підприємство, над яким він узяв управління, опинилося у складному фінансовому становищі.

За його словами, у березні та травні, коли був простій, але з технічних причин подібні підприємства мають продовжувати функціонувати, метрополітен зазнав серйозних збитків у розмірі 300 мільйонів гривень. Тобто перевезення пасажирів транспорт не здійснював, але безперервно працював. Отже, надходжень не було, а витрати були регулярними.

Для стабілізації ситуації, каже директор метрополітену, потрібен лише час. Крім цього, він зазначає, що існують ще старі борги.

Незважаючи на те, що питання щодо виплати заробітної плати працівникам підприємства частково вирішено, керівництву необхідно вжити всіх заходів, щоб закрити ці борги найближчим часом.

Він також повідомив, що на Харківському метрополітені «висять» ще старі заборгованості, з минулих періодів, а саме: «постачальникам товарів та послуг – це близько 30 млн гривень, а також висить вантаж – це 335 млн гривень».

Коли з боргами розрахуються, поки що передбачити неможливо.

Раніше ми писали детальніше про збитки підприємства «Харківський метрополітен».

Також ми повідомляли про те, що представники уряду України заклали у Державному бюджеті 2022 року суму на добудову метрополітену.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу