Грошей на субсидії вистачить тільки до листопада

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України розповіли подробиці з приводу подальшої політики держави щодо надання субсидій. Про це розповів міністр профільного відомства для українських ЗМІ.

Відомо, що на цей рік Кабмін вирішив профінансувати субсидії на 35 млрд гривень. Однак якщо врахувати, що вже в цьому році уряд планує збільшити тарифи для українців, очевидно, що цих грошей не вистачить до кінця року.

Міністр сказав, що на цю мить його відомство працює над цією проблемою спільно з Міністерством соціальної політики України.

«Як тільки ми цю оцінку зможемо трансформувати, то вийдемо з ініціативою про збільшення видатків на цю сферу. А доходи під ці витрати, як я вже говорив, є. Як тільки парламент запрацює, буде відповідне рішення. Але до листопада діючих призначень досить», – сказав він.

Іншими словами, до листопада цього року субсидій українцям точно вистачить, а далі варто очікувати на нові рішення з боку уряду.

Нагадаємо, що в 1 січня 2022 року в Україні набуде чинності новий закон про перевірку субсидіантів.

Здійснювати всі заходи будуть спецкомісії, які ще належить сформувати. Перевіряти будуть переважно законність підстав для отримання державної допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу