Гривня восени може «ослабнути»

Поділитися:

На думку банкірів, восени курс гривні послабиться до 28 грн за 1 долар. Зокрема, вони вважають, що це станеться на тлі пожвавлення ділової і споживчої активності, а також покупки енергоносіїв до опалювального сезону.

«Восени традиційно оживає ділова активність після літнього затишшя, а також починається період активної підготовки до початку опалювального періоду. Зростання цін у світі на енергоносії і на сировинні ресурси матиме вплив і на курс долара на українському міжбанку», — зазначив директор департаменту казначейства «Ідея банку».

За його словами, восени курс буде коливатись в межах 27,0—27,5 грн/$ 1 з можливим стрибком до рівня 27,7 грн/$ 1. Відтак, середньорічний курс складе 27,2—27,5 грн/$ 1.

Водночас, директор департаменту казначейських-інвестиційних послуг «Укрексімбанку» вважає, що отримані $ 2,7 млрд в рамках глобального розподілу МВФ будуть забезпечувати підтримку в такий період.

У свою чергу глава департаменту казначейських операцій «Юнекс Банку» заявила, що існує ряд важкопрогнозованих факторів, які можуть мати сильний вплив на валютний ринок восени. Зокрема, ситуація з пандемією, поведінка іноземних власників гривневих ОВДП, а також перегляд облікової ставки. Також вона додала, що гривня може отримати істотну підтримку в листопаді за рахунок традиційної активації продажу валюти населенням і виплати квартальних податків бізнесом, що буде стимулювати продаж валютної виручки експортерами.

Раніше стало відомо, як вплине транш від Міжнародного валютного фонду на курс гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу