Гривні прогнозують подальше зміцнення

Поділитися:

У вересні Україна заплатить зовнішнім кредиторам близько 3 млрд доларів. Однак впродовж першої половини осені гривня буде змінюватися. Про це повідомив президент інвестиційної групи «‎Універ»‎.

«‎У вересні могли бути складнощі, адже саме на цей період випадають рекордні виплати за зовнішніми боргами (Україна у вересні мусить сплатити зовнішнім кредиторам близько 2,9 млрд доларів. – Ред.). В останні місяці була невизначеність, чи зможе Міністерство фінансів сплатити ці кошти без екстраординарних заходів. Але Україна змогла залучити близько півмільярда доларів через випуск євробондів і 23 серпня має отримати «подарунок» від МВФ у розмірі 2,7 мільярда доларів. Ці кошти мають забезпечити безпроблемне проходження періоду пікових виплат нашим кредиторам», — пояснив аналітик.

Крім того він зазначив, що є досить непогані фактори, що впливають на гривню. Зокрема, гарний врожай та високі експортні ціни. Також аналітик нагадав, що цього року українські трудові мігранти переказали із закордону рекордний обсяг грошей.

«Усе вказує на те, що гривня продовжить зміцнюватись як мінімум до жовтня. Якщо ми пройдемо вересень без серйозних проблем, далі у нас досить легкий період у контексті виплат зовнішнього боргу», — зазначив аналітик.

Раніше ми повідомляли, що в Україні зміцнюється національна валюта.

Також ми писали, що у Кабінеті міністрів України хочуть в експериментальному режимі сплачувати зарплату в віртуальній валюті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу