Google збільшив тарифи для українців

Поділитися:

У компанії Google попередили українців, які є користувачами її платних послуг, про подорожчання своїх сервісів через запровадження нового податку, ініційованого главою фінансового комітету парламенту та введеного в дію після підписання відповідного закону президентом Володимиром Зеленським.

Про це йдеться у листі Google, який компанія розіслала своїм українським клієнтам.

«‎На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси»‎, — йдеться у листі компанії.

У компанії підкреслили, що це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами зміни не передбачені.

«Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи… в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні», — зазначили у компанії.

Нагадаємо, компанія Alphabet, якій належить Google, програла позов на 2,42 млрд євро (2,8 млрд дол) Європейському антитрастовому комітету.

Також ми повідомляли, що американські компанії Facebook і Google збираються реалізувати спільний проект з укладання підводного інтернет-кабелю в Африку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу