Глобальний борг зріс до рекордних $24 трлн у 2020 році

Поділитися:

Минулого року обсяг загального світового боргу у державному, корпоративному, сімейному та фінансовому секторах сягнув рекордних 24 трильйонів доларів. Про це свідчить аналіз Moody’s Analytics.

Зазначається, що об’єм світового боргу досяг чергового максимального показника у 366 відсотків від валового внутрішнього продукту.

Аналітики зауважують, що, зокрема подвоївся борг у країнах з економіками, що розвиваються. Частка таких країн у загальному світовому боргу – близько однієї третини. Така тенденція лише посилює розрив між розвиненими державами та такими, що розвиваються.

Також фахівці повідомляють про новий пік захворюваності на коронавірус у низці країн, що розвиваються, зокрема, Індії, Аргентині і Малайзії. Тоді як у розвинених державах, таких як США, Австралія та Велика Британія – вірус навпаки відступає. Це є наслідком менших темпів вакцинації в державах, що розвиваються, наголошують вони. Таким країнам доведеться зменшувати стимули для утримання своїх боргів під контролем, зазначають аналітики.

Економісти додають, що економічне зростання країн цьогоріч буде нерівномірним. Так, вже влітку у Сполучених Штатах та Європі відновлення прискориться, на відміну від ринків, що розвиваються.

Раніше ми повідомляли, що, згідно з даними Національного банку України, за останній тиждень обсяг облігацій внутрішньої держпозики в обігу збільшився до 985,2 млрд гривень: загальний ОВДП-портфель з 17 по 21 травня зріс на 0,1% (+1,1 млрд гривень).

Також ми писали, що українські банки продовжують скорочувати ОВДП-портфель: з початку травня обсяг облігацій внутрішньої держпозики у власності фінустанов впав майже на 11 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу