Гладковський вирішив провернути нову схему з банкрутством підприємств

Поділитися:

Компанію «Мегатерм» під час судового засідання визнали банкрутом і відкрили ліквідаційну процедуру на рік. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Ініціатор цього процесу – Хюндай Мотор Україна. Відомо, що обидві фірми пов’язані з корпорацією “Богдан” Олега Гладковського. Зокрема, Мегатерм – один з поручителів за борговими зобов’язаннями корпорації перед Укрексімбанком на 1 млрд 300 млн грн.

Реструктуризацію боргів корпорації “Богдан” ввели в часи попереднього голови правління Укрексімбанку Олександра Гриценко, який вважався близьким до Петра Порошенка.

Слід зазначити, що торік детективи НАБУ в рамках розслідування досліджували зловживання службовим становищем представниками Укрексімбанку. Останні начебто надали компанії «Богдан» незаконні переваги, чим завдали збитки фінустанові. Влітку 2019 року НАБУ повідомляло про обшуки в “Богдан Моторс”.

Крім цього, відомо, що Олег Гладковський був першим заступником секретаря РНБО за часів президентства Петра Порошенка, який теж був співвласником «Богдан».

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оновили повідомлення про підозру колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олегу Гладковському.

Раніше повідомлялося, що в свій час український виробник громадського транспорту – компанія “Богдан” – здобула переконливу перемогу в тендері в Чехії. Тендер був організований задля того, щоб поставити 6 найкращих тролейбусів в чеське місто Їглава. Однак, тендер був скасований рішенням чеської влади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу