Генпрокурор закрила справу «Роттердам +»

Поділитися:

Офіс Генерального прокурора України відхилив скаргу співробітників Національного антикорупційного бюро на закриття справи “Роттердам +” Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою. Одночасно рішення САП від 27 серпня, що закриває справу “Роттердам +” залишено в силі.

Про це інформували журналісти, які ознайомилися з відповідною постановою Офісу Генпрокурора від 14 жовтня.

Варто нагадати, що “Роттердам +” – це методика визначення вартості вугілля для теплових електростанцій при розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ), яка застосовувалася на Україні з травня 2016 року по червень 2019 року включно.

На думку детективів НАБУ, Ігоря Коломойського, Центру протидії корупції та багатьох інших організацій, вона завдала багатомільярдних збитків Україні.

Однак Слідча антикорупційна прокуратура закрила справу проти підозрюваних на підставі висновку СБУ, яка в серпні не підтвердила збиток від дії формули.

На постанову про остаточне закриття справи “Роттердам +” стоїть підпис Генпрокурора Ірини Венедктовой, постанову оскаржити не можна.

Нагадаємо, раніше ми писали про думку експерта про те, що детективів НАБУ намагаються засудити за дії по «Роттердам +”

Також ми інформували, що Вищий антикорупційний суд остаточно відмовив екс-нардепу і колишньому заступнику генерального прокурора Віктора Чумака, тим самим справу «Роттердам +» було офіційно закрито.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу