«Газпром» пригрозив Молдові відключити газ вже сьогодні ввечері

Поділитися:

Російський «Газпром» мав припинити постачання «блакитного палива» у Молдову 24 листопада через заборгованість, проте компанія вирішила почекати з таким рішенням до кінця тижня.

Про це повідомив прессекретар глави правління «Газпрому» Сергій Купріянов.

Він нагадав, що Молдова не здійснила платіж за газ упродовж 48-годин після зробленого «Газпромом» оголошення про припинення поставок у зв’язку з несплатою, термін добігає кінця сьогодні. Оскільки уряд Молдови пообіцяв здійснити розрахунок 26 листопада, «Газпром» погодився почекати на кошти, не перекриваючи трубу, зазначив речник.

«Молдовська сторона повністю визнає правомірність дій «Газпрому» і зобов’язується здійснити поточні платежі в п’ятницю, 26 листопада. «Газпром» як виняток, виявляючи добру волю і розуміння, в якій складній ситуації можуть опинитися громадяни Республіки Молдова, погодився з цим проханням», – зауважив він.

Раніше у «Молдовагаз» заявили, що не можуть вчасно розрахуватися за заборгованість за новим контрактом з РФ. Мовляв, модель погашення боргу обговорюють з урядом, це може бути урядова позика.

Нагадаємо, що у «Молдовагазі» зазначають, що невчасно розрахувалися через те, що у жовтні зазнали дефіциту платіжного балансу у зв’язку зі здорожчанням газу з 126,7 доларів за 1 тисячу кубічних метрів у першому кварталі до 800,6 доларів у жовтні цього року.

Раніше ми повідомляли, що «Газпром» з 1 листопада почав постачати «блакитне паливо» у Молдову в рамках нового контракту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу