«Газпром» похвалився, що буде продавати більше газу

Поділитися:

В “Газпромі” заявили, що Туреччина, Польща, Нідерланди та Словаччина у 2020 році наростили закупівлі газу у компанії.

“Якщо говорити про постачання газу в цілому за рік, то обсяги поставок в 2020 році в дев’ять країн Європи вище, ніж в 2019 році. При цьому слід зазначити, що серед цих країн Нідерланди, Словаччина, Туреччина, Польща”, – сказав голова правління концерну.

Крім того, в році, що минає підписали два великих довгострокових контракти на поставку газу в Греції та Німеччини.

“Ситуація з поставками на експорт в другій половині року складалася дуже сприятливо. Наприклад, в жовтні місяці ми встановили абсолютний історичний рекорд жовтневих поставок в далеке зарубіжжя – 17,4 млрд кубометрів газу”, – додав голова правління “Газпрому”.

Нагадаємо, що в нашій країні почався ре-експорт газу, тобто експорт «блакитного палива», яке раніше було придбано в Європі, назад в європейські країни.

Раніше повідомлялося, що бронювання додаткових транзитних потужностей через Україну на січень 2021 року була збільшена російським «Газпромом» в чотири рази в порівнянні з рівнем 2020 року.

Так, згідно з даними аукціонної платформи Regional Booking Platform, в точці входу «Суджа» на кордоні Курської та Сумської областей на січень 2021 року через запропонованих вільних потужностей в 41,6 млн куб. м на добу викуплено 41,2 млн куб. м.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу