«Газпром» наростив транзит газу через Україну

Поділитися:

Стало відомо, що Газпром поступово нарощує обсяги транзиту газу через газотранспортну систему України. Станом на 1 лютого російський постачальник газу збільшив обсяг до 107,7 мільйона кубометрів. При цьому в останню добу в січні цей показник сягнув лише 54 мільйонів кубометрів.

Слід зазначити, що середньодобовий обсяг газу через Україну в період січня становив близько 54 мільйонів кубометрів, а це майже вдвічі менше, виходячи з контрактів (109 мільйонів кубометрів). При цьому мінімально постачалося за добу 43 млн куб. м, а максимально – 74 млн куб. м.

Станом на 1 лютого «Газпром» збільшив транзит обсягів газу через українську ГТС до 107,7 мільйона кубометрів, наблизившись таким чином до встановлених показників у довгострокових контрактах.

Тим часом потужності «Ямал-Європа», як і раніше, залишаються незатребуваними, незважаючи на бронь Газпрому 19,3 мільйонів кубометрів на добу, через що магістраль працювала в реверсному режимі.

На лютий російський холдинг відмовився вже взагалі бронювати потужності ділянки газопроводу, що свідчить про чергові щоденні аукціони.

Раніше ми писали, що офіційний Київ готується до консервації ГТС, якщо транзит газу через українську територію суттєво знизиться. Підземні сховища газу та магістральні трубопроводи пропонують розділити на критичні та некритичні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу