«Газпром» наростив транзит газу через Україну

Поділитися:

Оператор ГТС України повідомив, що російська компанія «Газпром» збільшила добовий транзит газу до Європейського союзу через українську газотранспортну систему.

За даними на 23 лютого 2022 року обсяг транзиту газу через Україну становив 60,959 млн кубометрів. «Газпром» наростив обсяг у розмірі 10 млн кубометрів у порівнянні з попередньою добою.

При цьому навіть підвищення рівня транзиту – це все одно набагато менше (на 44%), ніж зазначено у довгостроковому контракті. Згідно з бронюванням за транзитним договором, за добу транспортування газу має здійснюватися в обсязі понад 109 млн кубометрів.

Оператор ГТС також доповнив своє повідомлення тим, що волатильність цін на газовому ринку та зменшення газу у сховищах практично не вплинули на постачання газу до Євросоюзу, а обсяги транзиту через Україну наближаються до заявлених цифр у контракті.

Насамперед «Газпром» уже збільшував транзит газу через Україну – за даними на 14 лютого, його обсяг становитиме 58,6 млн кубометрів.

Раніше ми повідомляли, що в українській компанії «Нафтогаз» прокоментували зупинку сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» через визнання владою Росії «ЛНР/ДНР».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу