Газотранспортну систему країни будуть здавати в оренду

Поділитися:

Українські газові сховища на сьогоднішній день мають понад 14 мільярдів кубометрів вільних потужностей. Україна може використовувати їх потенціал, запропонувавши для зберігання газу європейськими компаніями.

Таку думку у вівторок, 19 травня, висловили в прес службі Національної компанії “Нафтогаз України”.

Там нагадали, що в Європі вже почався сезон закачування газу та враховуючи рекордно великі залишки газу в європейських сховищах, вже в серпні Європейський союз може зіткнутися з нестачею вільних потужностей.

Україна може запропонувати більше 14 мільярдів кубометрів вільних потужностей, частина яких можна здати в оренду, – відзначили в компанії, додавши, що для тарифи та умови співпраці для європейців повинні бути привабливими і простими.

У прес-службі також зазначили, що зараз пропонують більш низькі тарифи на транспортування і можливість зберігати газ в режимі “митного складу”, тобто без розмитнення.

Нагадаємо, в листопаді минулого року внесено зміни до постанови КМУ, а значить тепер навіть для зберігання газу в режимі “митного складу” необхідно надати митним органам “фінансову гарантію” – не менше 20% митної вартості розміщується газу.

Раніше повідомлялося, що Оператор ГТС України очікує рекордні показники зберігання газу в цьому році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу