Газ та атомну енергетику Європа визнала «зеленими»

Поділитися:

Єврокомісія (ЕК) класифікувала атомну та газову енергетику як перехідні зелені джерела енергії, що сприяють переходу до безвуглецевої економіки. Про це йдеться у прийнятому в середу Єврокомісією документі під назвою «Таксономія ЄС».

Так, нові інвестиції в атомні електростанції дозволені до 2045 року, в газову інфраструктуру – до 2030 року, залежно від деяких екологічних критеріїв.

«Приймаючи до уваги наукові оцінки та поточний технологічний прогрес, Єврокомісія вважає, що існує роль для приватних інвестицій у газову та атомну енергетику у перехідний період. Вибрані види атомної та газової енергетики відповідають кліматичним та природним цілям ЄС та дозволять прискорити перехід від найбільш брудних видів, таких як вугільна генерація, до кліматично нейтрального майбутнього, здебільшого заснованого на відновлюваних джерелах енергії», – йдеться у документі.

Документ також включає набір екологічних вимог, яким мають відповідати нові АЕС та газові електростанції у Європі.

Раніше керівник дочірньої компанії Нафтогазу «Нафтогаз Тепло» заявив про намір перевести низку українських теплоелектроцентралів на альтернативні види палива.

Наразі компанія вже має трирічну стратегію модернізації шести великих ТЕЦ (Дніпровська, Миколаївська, Криворізька, Херсонська, Одеська та Сєверодонецька), які мають незабаром потрапити під управління «Нафтогаз Тепло».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу