«ГарПок» прозвітував про прибуток

Поділитися:

Практично відразу після зміни керівництва “Гарантований покупець” діяльність державного підприємства почала приносити прибуток. Причому значно.

У бюлетені проведеного аукціону на Українській енергетичній біржі уточнюється, що 22 листопада 2021 року «ДП» вдалося електроенергію з ВДЕ (відновлювані джерела енергії) за грудневими постачаннями вартістю 3422 гривні за МВт-год. Завдяки середньозавищеній ціні «ГарПок» приніс до бюджету понад 200 мільйонів гривень.

Більше того, у підприємстві повідомили, що їм вдалося обмежити постачання електроенергії за раніше укладеними контрактами на 40%. Обмежений обсяг “ГарПок” і реалізував на аукціоні, причому встановивши ринкову ціну.

Слід зазначити, що ДП виставило на торги 96720 МВтч, саме стільки і вдалося продати. Більше того, ціна, яка вдвічі перевищила попередню, завдяки чому «Гарантований покупець» отримав додатково 201,2 мільйона гривні. Виручені кошти, як зазначають у підприємстві, будуть спрямовані на погашення боргів перед виробниками зеленої енергії.

Нагадаємо, у Кабміні раніше пояснили, чому чиновники ухвалили рішення звільнити голову “ГарПоку”.

Також ми повідомляли про те, чим «ГарПок» розрахується із «зеленими» енергетиками.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ