«Гарантований покупець» поставив новий рекорд з продажу «зеленої» електроенергії

Поділитися:

У четвер, 28 січня, на Українській енергетичній біржі відбулися торги з продажу електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ). Під час аукціону лідером з продажів «зеленої» енергетики виявилося українське державне підприємство «Гарантований покупець». Воно продало повністю всю електроенергію, отриману від сонячних та вітрових електростанцій, яку виставило на торги. Про це повідомила пресслужба УЕБ.

Як розповіли на біржі, «Гарантований покупець» відзначився не лише величезним обсягом проданої електрики. Між різними покупцями електроенергії з ВДЕ точилася гостра конкурентна боротьба. Кожний з них намагався купити продукт якомога дешевше й придбати його якомога більше. Але й тут переможцем виявилося державне підприємство. «Гарантований покупець» зміг у конкурентній боротьбі домогтися, що максимальна вартість електроенергії, яку в нього придбали покупці, перевищила позначку у 1608 грн за 1 мегават-годину. А торги проходили саме на підвищення вартості.

В результаті держпідприємство продало 94 тисячі мегават-годин «зеленого» світла, збагативши державний бюджет.

Нагадаємо, станом на 9 листопада минулого року українська держава в особі держпідприємства »Гарантований покупець» покрила борги виробникам електроенергії від вітру та сонця за вересень на 90,2 відсотка.

Також раніше повідомлялося, що у жовтні 2020 року «Гарантований покупець» заборгував виробникам електроенергії з ВДЕ понад 30 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу