FT: у Міноборони Великої Британії є секретний «банківський» відділ

Поділитися:

Британське Міністерство оборони має спеціальний підрозділ із фахівців зі сфери фінансів, який використовує проти Росії, Китаю та Ірану. Про це пише британське видання Financial Times.

Зазначається, що секретна експертна група сприяє британським військовим у відточуванні навичок ведення економічної війни та захисті країни від загрози тероризму, кібератак, а також кампаній із дезінформації. Експерти консультують інші спецпідрозділи, британську розвідку і 77-й бригаду британської армії, яка спеціалізується на веденні електронної і психологічної війни. Зокрема, фінвідділ активно використовували у боротьбі з терористичним угрупуванням Ісламська держава в Іраку та Сирії. Серед завдань підрозділу могло бути створення перешкод фінансових операцій, інтересів російської ПВК Вагнера, а також боротьба з хакерами-здирниками, діяльність яких загрожує важливим об’єктам.

Financial Times, посилаючись на джерела, стверджує, що відповідний підрозділ було створено шість років тому. За словами маршала авіації Едварда Стрінгера, який курував роботу підрозділу до виходу на пенсію, спецвідділу необхідно було знайти критично важливі елементи бізнес-механізму супротивників, усунути їх і максимально ускладнити їх заміну.

«Попит на фахівців відділу зростає, оскільки такі противники, як Росія і Китай, експлуатують сіру зону між миром і війною, використовуючи кіберзброю проти національної інфраструктури і вкладаючи комерційні інвестиції в чутливі сфери за кордоном», – повідомляє видання.

Відомо також, що відтоді як операція з боротьби з Ісламською державою припинилася, спецвідділ вже не є постійним підрозділом Міністерства оборони Британії. Його долучають до виконання разових завдань.

Нагадаємо, що в Україні будуть створювати резервні копії баз даних на випадок кібератак.

Раніше у Службі безпеки повідомляли, що фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки відомства за минулий місяць припинили й знешкодили 43 кібератаки, спрямовані на інформсистеми владних структур.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу