ФОПи знайшли компроміс з владою – створюється координаційна рада

Поділитися:

Нарешті почули. У податковій разом з представниками Сейв-ФОП розробили компромісний законопроект для фізосіб-підприємців. При цьому, у раді відстрочили на 2022-ий рік обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Раніше після тривалих протестів ФОПів Володимир Зеленський доручив зайнятися проблемами підприємців Андрію Єрмаку – керівнику офісу президента. Обіцяли створити координаційну раду – аби напрацювати законодавчі зміни для вирішення проблем мікробізнесу. Йдеться про коригування податкового навантаження та адміністрування збору податків.

“Зовсім нещодавно, на минулих вихідних, був напрацьований законопроект, який повністю влаштовує керівників протестів, які були ними на той момент – Доротича, Орлова. І ми знайшли повний компроміс, навіть як податкова служба. Зараз м’яч на стороні ФОП і парламенту”, – прокоментував голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

Нагадаємо, що на Майдані Незалежності у Києві вже тиждень триває протест підприємців. Між протестувальниками та поліцейськими постійно виникають сутички. Силовики застосовували сльозогінний газ.

У Нацполіції заявили, що постраждало 40 співробітників. ФОПи продовжують вимагати, аби уряд не забороняв їм працювати під час локдауну – з 8 по 24 січня. А також – виступають проти посилення податкової політики та розширення сфери обов’язкового застосування РРО.

Нагадаємо, що виплати компенсацій представникам малого та середнього бізнесу в Україні стартують не 21 грудня, як було сказано раніше, а з 22 грудня. Таку інформацію оприлюднили в Міністерстві економіки.

Крім ФОП виплати отримуватимуть і наймані працівники, тут мова йде про різні категорії, зокрема, ФОП, ТОВ та т.п.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу