Фонд гарантування змінює правила роботи з банками

Поділитися:

Двадцять першого жовтня в Києві відбулася конференція в режимі онлайн Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) спільно з Національним антикорупційним бюро. Конференція призначалася представникам всіх комерційних банків країни.

Про це сьогодні повідомляють журналісти з посиланням на інформацію від прес-служби Фонду.

В ході конференції онлайн представники Фонду розповіли банкам про поточні зміни в його нормативно-правових актах щодо подання звітності, проведення перевірок і ведення баз вкладників.

З огляду на дію карантину, Фонд гарантування вкладів змінив підхід до проведення дистанційних перевірок своїх учасників, про особливості здійснення яких представники Фонду також повідомили банкірам під час конференції.

Крім цього, учасниками заходу обговорювалися питання, пов’язані з формуванням і правильністю ведення бази даних про вкладників, яку ФГВФО використовує для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування в разі визнання банку неплатоспроможним.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року за рішенням Ради з фінансової стабільності державний Ощадбанк увійде до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також раніше ми писали про те, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб збирається знову виставити на аукціон 15 земельних ділянок в Київській області. Всі вони числяться на балансі АТ «ВТБ банк», як свідчать дані державної системи закупівель «ProZоrro”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу