Фонд Держмайна оцінив роботу «Центренерго»

Поділитися:

Менеджмент ПАТ «Центренерго» був змінений фахівцями Фонду Держмайна, оскільки у них було різне бачення того, як повинна рухатися компанія. Про це повідомив заступник голови ФДМ.

Однак у ФДМ впевнені, що попередній директор Олександр Корчинський зробив великий внесок в стабілізацію підприємства, завдяки чому воно добре пройшло складний для енергосистеми період в січні і лютому 2021 року.

«2019 рік підприємство завершило зі збитком в 2 млрд грн. Перше півріччя 2020 року – мінус 500 млн грн. І після такого катастрофічного початку року все одно в кінці змогли вивести підприємство на прибуток – плюс 50 млн грн », – сказав чиновник.

Крім того, він розповів, як у Фонді оцінюють ситуацію в Центренерго в січні і лютому 2021 року.

«Ми всі добре знаємо, що суспільство говорить про певну проблематики в енергетичній системі. В цьому році ми мали досить холодну зиму. І холодна погода змушує нас вдома включати обігрівачі. А це навантаження на енергосистему. Відповідно, коли на початку року споживання радикально збільшилася, треба було цю електроенергію десь брати », – сказав заступник голови ФДМ.

Слід зазначити, що в січні і лютому сонячна енергетика дала в 5 разів меншу генерацію електроенергії, ніж передбачалося, а вітрова – вдвічі менше. Також була затримка з введенням в експлуатацію блоків Енергоатому.

Нагадаємо, що приватизація в 2021 році під загрозою зриву, а країна може недоотримати до свого бюджету близько 12 млрд гривень. Таку заяву зробили в Фонді держмайна (ФДМ), при цьому зазначивши, що деякі дії правоохоронних органів дестабілізують ситуацію, що склалася на державних підприємствах. При цьому у фонді наголошують, що правоохоронці тісно пов’язані з олігархами і всіляко дотримуються їх інтереси.

Раніше повідомлялося, що у Фонді держмайна розповіли про те, що мають намір приватизувати вертикально-інтегровану компанію, яка буде створена на базі «Центренерго». Відомо, що в складі будуть і державні шахти. Процес приватизації повинен пройти до кінця поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу