Фонд Держмайна буде приватизувати Центренерго

Поділитися:

Фонд державного майна анонсував свої плани на приватизацію найбільшої компанія з виробництва електричної та теплової енергії – Центренерго. Це може здійснитися у другому кварталі 2021 року сповіщає глава ФДМ Дмитро Сенніченко, передає Reuters.

За словами чиновника, найближчим часом буде визначений головний радник щодо приватизації.

Передбачається, що на цю роль може підійти або консорціум, або інвестиційний банк. За таким сценарієм, останній зобов’язується виконувати всі потрібні превентивні заходи, необхідні для приватизації компанії.

Глава ФДМ дав приблизну оцінку збитків, які підприємство понесло за підсумками 2019 року. З його слів, тут мова йде про капітал в понад 2 млрд грн. Однак сама компанія звітності щодо власних збитків і прибутків за цей період не подавала.

Також Сенніченко вказав, що поки що вартість компанії без належного аудиту оцінити складно.

На даний момент в активах Центренерго значаться відразу три електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, які повністю задовольняють попит на електроенергію для центральної і східної частини України.

Потужність станцій оцінюється в 15% від загальної потужності електростанцій країни – приблизно в 7690 МВт. При цьому 78,3% акцій підприємства належать державі.

Як повідомлялося раніше, Апеляційний суд скасував заборону, який Окружний адміністративний суд наклав на Фонд державного майна в питанні зміни керівництва публічного акціонерного товариства «Центренерго».

Перед прийняттям рішення, до суду подзвонили і повідомили про замінування будівлі суду. Аналогічний дзвінок надійшов і до Фонду. Після всіх необхідних заходів, робота суду була відновлена ​​і вердикт був оприлюднений.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу