Фінкомпанії зобов’язали вказувати повну вартість кредитів

Поділитися:

Національний банк України затвердив вимоги, згідно з якими мікрофінансові організації будуть зобов’язані надавати на своїх сайтах повну вартість кредиту для споживача, тобто буде заборонено показувати рекламі лише ставку у 0%. Документ набирає чинності у п’ятницю, 8 жовтня.

Відтак, небанківські фінустанови повинні надавати повну інформацію про послуги кредитування та повну вартість. Згідно з інформацією, вимоги будуть стосуватись інформації у рекламі, онлайн-ресурсів мікрофінансових організацій, інформування під час користування кредитом та особливостей подання інформації про мікрокредити.

Згідно з постановою НБУ, через три місяці установи повинні подавати повну інформацію про послуги в єдиному уніфікованому форматі, для того, аби громадянин мав можливість завантажити файл з вичерпними даними.

Нагадаємо, у Кабміні готуються розширити діючу програму доступної іпотеки та знизити ставки по кредиту. Йдеться про зниження ставки до 5% проти сьогоднішніх 7%.

Також у Міністерство фінансів розповіли, скільки кредитів видали уповноважені банки державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» за тиждень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу