ЕП схвалив допомогу Україні в розмірі 1,2 мільярда євро

Поділитися:

Європейський парламент у п’ятницю ввечері, 15 травня, підтримав пропозицію Європейської комісії про надання допомоги десяти країнам-сусідам і країнам-кандидатам на членство в Європейського союзу. Серед них є і Україна.

Як повідомляє Deutsche Welle загальна сума пакета макрофінансової допомоги становить три мільярди євро. Гроші виділяються для протидії економічним наслідкам пандемії коронавируса.

Україна з цієї суми отримає 1,2 мільярда євро.

За інформацією видання рішення на пленарному засіданні в Брюсселі підтримали 547 євродепутатів, в той же час проти висловилися – 93 парламентарії, ще 47 – утрималися.

Тепер пропозицію Єврокомісії ще повинен затвердити Рада ЄС.

При для України продовжить діяти попередня програма макрофінансової допомоги, через яку Київ отримав 500 мільйонів євро. Другий транш виділять, як тільки буде розморожено співпрацю України з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після підписання угоди України з Міжнародним валютним фондом, Європейський союз буде готовий виділити макрофінансову допомогу. Загальна сума кредиту складе 500 мільйонів євро.

Про це в п’ятницю, 15 травня, під час Відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, заявив комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варга.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу