«Енергоатом» звинуватив «Харківобленерго» в завищених цінах

Поділитися:

Компанія «Харківобленерго” буде змушена заплатити величезний штраф за те, що вона завищила побутовим споживачам плату за електроенергію. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Як повідомили в НКРЕКП, в результаті перевірки було встановлено, що компанія «Харківобленерго» зарахувала по 19 особових рахунках побутових споживачів зайві обсяги електроенергії. Причому сумарний показник цієї приписки склав 11,5 млн (!!!) кВт * год. Ці показники були передані в «Харківенергозбут».

Побутові споживачі, звичайно, мовчати не стали та звернулися зі скаргою. Таким чином, при перевірці було встановлено цей факт кричущого порушення Ліцензійних умов. За це НКРЕКП наклала на «Харківобленерго» штраф у розмірі 1,7 млн ​​гривень. У повідомленні також підкреслюється, що це — максимально можливий штраф.

ДП «НАЕК «Енергоатом» на прикладі АТ «Харківобленерго» навів докази завищення даних про обсяги споживання населенням електроенергії.

Як відзначають в компанії, саме такі обсяги електроенергії «Енергоатом» поставив ДП «Гарантований покупець» за пільговою ціною 15 коп. за кВт-годину, який своєю чергою передав їх «Харківенергозбут».

«Це призвело до збитків НАЕК «Енергоатом» на суму понад 20 млн грн – тільки щодо 19 домогосподарств і тільки в жовтні 2020 року. Зрозуміло, що надлишки зазначених обсягів електроенергії були використані не для населення, а перепродані для комерційного використання за значно вищою ціною», — зробили висновок в «Енергоатомі».

У зв’язку з зазначеними фактами компанія має намір звернутися в правоохоронні органи.

Нагадаємо, 12,5 мільярдів гривень заборгували клієнти «Енергоатому” цього року.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів вирішив не підвищувати тарифи на електроенергію. Раніше населення очікувало зростання цін з 1 квітня 2021 року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ