«Енергоатом» замовив у Чехії обладнання

Поділитися:

За результатами тендеру чеська компанія перемогла торги, отримавши таким чином замовлення від українського «Енергоатому» на суму 227,85 мільйонів гривень або 7,33 мільйонів євро.

15 листопада відбувся аукціон, у ході якого проводилися торги по лоту ДП «НАЕК Енергоатом» на замовлення обладнання для енергоблоку №2 ЮУАЕС. Перемогла чеська компанія “Enerpower s.r.o”, запропонувавши замовнику мінімальну суму в розмірі 7,33 мільйонів євро. Зазначається, що ця сума навіть менша за очікувану на 0,6%, оскільки максимально «Енергоатом» розраховував на 229,32 мільйонів гривень.

Обладнання чеського виробництва («Nuvia A.S.») у вигляді систем управління резервних дизель-генераторів (1СБ, 2СБ, 3СБ) за планами мають доставити в Україну по черзі: у травні, липні та вересні 2022 року. У цей же час ще одне замовлене обладнання верхнього рівня вартістю 72 тисячі євро до травня наступного року.

Нагадаємо, раніше, 2017 року, «Енергоатом» замовляв ці ж генератори у латвійської компанії. Однак після відстрочення зважаючи на необхідність змін технічної специфікації, нормативно-правової бази, угода так і не відбулася.

Спочатку постачання чеського обладнання для енергоблоку №2 ЮУАЕС було заплановано на березень 2022 року. Але виробник попросив деяку відстрочку, щоб встигнути після отримання технічної інформації від кінцевого споживача виготовити товар.

Наразі Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону. У торгах брали участь ще дві компанії-конкурента. Але вони не знижували ціни на замовлення.

Нагадаємо, раніше ми писали про арешт рахунків підприємства НАЕК «Енергоатом».

Також ми повідомляли про плани підприємства запустити найближчим часом першу в Україні ГЕС – Вознесенську, яка кілька десятиліть вже не експлуатується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу