«Енергоатом» віддав 400 млн гривень невідомій фірмі без будівельного досвіду

Поділитися:

Компанія, яка ніколи не будувала об’єкти, таємно отримала від «Енергоатому» 422 мільйони гривень — на будівництво сховища ядерних відходів. Про таке повідомили журналісти «Першого Ділового» з посиланням на одне з інтернет-видань.

Торги мали пройти відкрито у «Прозорро» із щонайменше двома учасниками, та закупівлю все ж провели без тендеру. Таємно, бо навіть не опублікували звіту про укладену угоду. Тепер до кінця травня наступного року підрядник повинен поставити та змонтувати систему фізичного захисту та контролю сховища та виконати пусконалагоджувальні роботи. При цьому ціна обладнання обійдеться у 245 мільйонів, робіт – 176,5 мільйонів. До цього майже рік торги провести так і не могли. Їх постійно відміняли через нестачу учасників.

Як з’ясували журналісти, столична фірма «БК КБР» яка таємно отримала майже пів мільярда гривень, створена у 2016 році, загалом з 2017 року отримала замовлень через «Прозорро» на понад пів мільярда гривень. Подекуди навіть завищені ціни на товари й послуги не ставали на заваді перемозі у торгах, як то найбільший підряд 115,00 млн грн на реконструкцію хірургічного корпусу «Центру інноваційних медичних технологій НАН України».

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» поскаржився сам на себе.

Також ми писали й про те, що «Енергоатом» буде судитися з РФ за кримські активи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу