“Енергоатом” вибився з графіку

Поділитися:

Через простій енергоблоків на атомних електростанціях навесні їх доводиться ремонтувати зараз – під час зимового періоду. Графік роботи НАЕК (Національної атомної енергогенеруючої компанії) «Енергоатом» порушений. Про це в середу, 23 грудня, під час візиту на Запорізьку АЕС заявив тимчасово виконуючий обов’язки президента держпідприємства «Енергоатом» Петро Котін.

Як уточнив Котін, розлад в роботі підприємства почався в результаті весняних карантинних обмежень. Енергоблоки АЕС, ремонт яких був запланований на весняні місяці, довелося відправити в резерв. Їх ремонтують тільки зараз – в поточний зимовий період.

За словами керівника «Енергоатому», простій блоків атомних електростанцій призвів до того, що всі вони у сукупності стали менше виробляти електрики. Дослівно Петро Котін сказав наступне:

«Цей ремонтний графік планувався за довгі роки. Це будувалося, щоб повністю збігатися з графіком енергоспоживання: літо, весна, осінь, зима, щоб все збігалося. Зараз через те, що було втручання, графік порушений. У наступні січень-лютий ми могли б виробляти на 1000 МВт більше електроенергії, але ми не можемо це зробити, тому що у нас блоки в ремонті. Якби ми їх відремонтували раніше, тоді б все було».

Нагадаємо, «Енергоатом» продає рекордну кількість електроенергії через аукціон.

Також раніше повідомлялося, що «Енергоатом» на аукціоні продає понад 37 тисяч МВт-годин електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу