«Енергоатом» продовжує позиватися до «ГарПока»

Поділитися:

Господарський суд міста Києва задовольнив позов «Енергоатома» до держпідприємства «Гарантований покупець» та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 1 млрд грн заборгованості.

Судові матеріали свідчать про те, що цей борг утворився на підставі договору купівлі-продажу електроенергії, який був укладений відповідно до закону «Про ринок електричної енергії» та Положення про покладення спеціальних обов`язків із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів.

Крім того, позов «Енергоатома» до «ГарПоку» задовольнив і Північний апеляційний госпсуд та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 4 млрд грн. У свою чергу «Енергоатом» заявив, що не претендує на кошти, передбачені для погашення боргів перед виробниками ВДЕ.

«Жодних юридичних процедур щодо примусового списання компанія не розпочинала і діятиме лише відповідно до чинного законодавства, виходячи з інтересів державного підприємства та розраховуючи на добровільне виконання «ГарПоком» рішення суду найближчим часом», — йшлося в повідомленні «Енергоатома».

Раніше ми повідомляли, що Національна енергетична компанія «Укренерго» має намір перерахувати ще 2 мільярди гривень державному підприємству «Гарантований покупець» на погашення боргу перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу