Електроважмаш займеться оновленням електростанцій Іраку

Поділитися:

У прес-службі Харківського заводу “Електроважмаш” повідомили, що 26 березня підприємство підписало меморандум про участь в програмі оновлення електростанцій Іраку. Програма обсягом $ 1,2 млрд фінансується США. “Електроважмаш” отримає замовлення на суму $ 50 млн.

Відомо, що сторони домовилися про створення робочої групи для узгодження всіх технічних деталей. Робоча група повинна підготувати проект контракту, який ляже в основу подальшої співпраці.

“Меморандум передбачає співпрацю в проектуванні і виробництві агрегатів для електростанцій Іраку загальною потужністю 1300 МВт. Незабаром буде затверджено робочий план для підписання контракту на суму понад $ 50 млн на 3 роки. Це великий проект, який має міжнародне значення для нашого підприємства і всієї України”, – зазначає в.о. гендиректора “Електроважмашу”.

Слід зазначити, що підписання меморандуму свідчить про успіхи в реалізації програми фінансового оздоровлення “Електроважмашу”. Програма була розроблена Фондом держмайна, в чиєму управлінні перебуває ЕТМ, і менеджментом заводу. Протягом березня на ЕТМ повністю погасили борги із зарплати.

Нагадаємо, що заборгованість перед робітниками «Електроважмашу» перевищила 40 млн гривень. Минулого року співробітники звинуватили керівництво в тому, що воно свідомо доводить стратегічний комбінат до банкрутства.

Раніше повідомлялося, що державне підприємство «Електроважмаш» почало погашати заборгованість перед своїми співробітниками по зарплаті. Так, за даними Фонду держмайна, 25 листопада були виплачені борги за серпень, вересень і 25% жовтня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу