«Електроважмаш» почав погашення боргів із зарплати

Поділитися:

Державне підприємство “Електроважмаш” почав погашати заборгованість перед своїми співробітниками по зарплаті. Так, за даними Фонду держмайна, 25 листопада були виплачені борги за серпень, вересень і 25% жовтня. Решта виплати за жовтень будуть проведені до 30 листопада.

Відомо, що завод також завершив залучення оборотних коштів у розмірі 200 млн. Грн., Відсутність яких було основною причиною кризового стану підприємства в останні місяці.

“Менеджмент заводу також підтвердив план відвантажень продукції на листопад-грудень 2020 року основним покупцям, а також досяг домовленостей про завантаження ДП” Електроважмаш “замовленнями на 2021 рік, що дозволить підприємству працювати в штатному режимі. Більш того, менеджменту вдалося реструктуризувати проблемний кредит” Укрексімбанку “і залучити нові інструменти фінансування, що покращує кредитну історію і дозволяє користуватися банківськими фінансовими інструментами в майбутньому”, – зазначили у Фонді державного майна.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України анонсував проведення нового аукціону в період з 23 по 27 листопада. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що в рамках торгів на наступному тижні Фонд збирається виставити на продаж 21 лот загальною вартістю в 9 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що причиною арешту рахунків харківського «Електроважмашу» став позов до Господарського суду Харківської області. Подала позов компанія «Юнікон» – постачальник заводу, який недоотримав свої майже 5 млн гривень. Відомо також, що «Електроважмашем» на даний момент керує призначений Фондом держмайна Віктор Бусько.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу