«Електронмаш швидше за все стане торгівельним або бізнес центром», – експерт

Поділитися:

Легендарний Київський завод “Електронмаш” виставили на повторну приватизацію. Перша спроба продати завод за 1 мільярд доларів провалилася, оскільки переможець конкурсу відмовився підписувати контракт.

Наскільки знизили стартову ставку цього разу і чому, чи вдасться державі продати підприємство хоч би за дещо вигідну вартість?

Керівник секретаріату Ради підприємств при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський виступив в ефірі «Першого Ділового» телеканалу, відповівши на низку актуальних питань, що стосуються приватизації заводу «Електронмаш».

Він пояснив, що інтерес інвесторів на ринку насамперед відзначається наявністю земельних ділянок, а це майже 14 гектарів на Великій Кільцевій у столиці.

«Якщо проаналізувати ті ділянки та географічну наближеність до Києва, найімовірніше буде перепрофілювання підприємства. Зараз про це складно сказати, але враховуючи, хто бере участь в аукціоні, їхнє традиційне інвестування в такі об’єкти говорить про те, що швидше за все цей об’єкт буде комерційною, житловою нерухомістю. Саме цим і визначатиметься потенційний інтерес та ціна. Враховуючи специфіку аукціону, ціна може бути такою, скільки за неї готовий буде віддати потенційний інвестор».

Раніше ж ми писали про те, що ціна Електронмашу вдвічі дешевша. Київський завод «Електронмаш» вдруге продали на аукціоні із приватизації наразі вже за 430 млн грн.

Також ми повідомляли, що в українському уряді сподіваються залучити від приватизації до державного бюджету вісім мільярдів гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ