Експерти заявили про контейнерну кризу на світовому ринку

Поділитися:

У світовій торгівлі – контейнерна криза, який викликаний пандемією коронавірусу. Через проблеми з поставками з світового вантажообігу випало чимало великовантажних контейнерів. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що через це зросла ціна на перевезення товарів першої необхідності. Переважно – це текстиль і багато продуктів харчування. Подорожчати може – навіть туалетний папір.

Почалася криза ще рік тому. Коли в США через карантин зупинилася обробка вантажів прибувають з Китаю. Контейнери накопичувалися у портів, і назад не поверталися. Через це в Китаї почався гострий дефіцит контейнерів, який привів до зростання цін на перевезення вантажу з Азії в Америку – доставка подорожчала більш ніж удвічі, її ціна стала рекордною.

Зараз контейнерів не вистачає ні в Європі, ні в Латинській Америці. Почалися глобальні затримки поставки товарів. Вантажовідправники скаржаться, що з’явилися нові побори від перевізників – ті вимагають оплатити страховки на випадок затримки контейнерів і неповернення їх в Китай.

Щоб вирішити проблему країна почала замінювати морські перевезення залізничним транспортом. Тому що це зручніше і дешевше. Тільки за два місяці цього року з Китаю в Європу було відправлено понад 2000 вантажних поїздів – що в два рази більше, ніж торік.

Нагадаємо, що в Державній службі статистики повідомили, що вантажні перевезення в Україні в січні-лютому 2021 року скоротилися на 5,1% в порівнянні з січнем-лютим 2020 року – до 85,1 млн т.

Раніше повідомлялося, що в Держпродспоживслужбі України повідомляють, що за минулий рік експорт українських товарів до Китаю збільшився майже вдвічі, а в 2019-му зростання склало 63%. Всього на поставки товарів у Китай припадає 14,5% від усього українського експорту. Велика частина з якого – продукція агропромислового комплексу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ