Експерти розповіли, чому у січні зростали ціни

Поділитися:

Експерти проаналізували зростання цін у січні та дійшли висновку, що індекс становив 1,3%. Для одного місяця, навіть з урахуванням сезонного зростання, це забагато. Такі дані надали у Київській школі економіки.

Серед цін, які брали для аналізу – вартість олії та цукру, овочів та яєць. У підвищенні цін свою вагу мають і тарифи на електроенергію, газ, водопостачання. Також варто враховувати відміну пільгових тарифів та багато інших чинників.

Серед продуктів харчування, які зросли у ціні найбільше, є цукор та яйця. Експерти кажуть, що у 2020 році був поганий врожай цукрових буряків та соняшнику (олія), тож є розуміння того, чому подорожчання настільки велике.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні дорожчає хліб. Тут також не обійшлося без подорожчання електрики та інших послуг ЖКГ.

Також ми писали й про те, що влада готує нове подорожчання комуналки. Через морози, подорожчання електроенергії, перерахунку абонплати суми будуть істотно вище, ніж місяцем раніше. Однак, за словами експертів на цьому подорожчання не зупиниться. До кінця опалювального сезону влада ухвалила рішення ціни не міняти, але вже в квітні до цього питання знову повернуться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу