Експерти пояснили, що зростання тарифів зупинить тільки списання боргів

Поділитися:

В Україні провели соціологічне опитування в рамках ставлення українців до можливого зриву опалювального сезону через велику заборгованість і повторне збільшення тарифів за комуналку. Про це свідчать дані “Центру Разумкова”.

Відзначимо, що відповідне опитування соціологічна служба провела в серпні 2020 року.

За підсумками опитування стало ясно, що зараз кожен четвертий українець дійсно відчуває загрозу від можливого зриву опалювального сезону і побоюється, що його будинок очікують перебої тепла та інші збої в транспортуванні ресурсу через борги по комуналці.

Також з’ясувалося, що більшість респондентів (90%) категорично проти того, щоб поточний борг за ЖКГ списувався шляхом підвищення тарифів на комуналку.

Цікаво, що зараз українські експерти частково підтримують в цьому населення і кажуть, що ефективніше було б, якби уряд списав поточні борги комунальним підприємствам.

Однак тут мова повинна йти не про списання фактичної заборгованості населення за газ, а про конкретне списання боргів за газ між підприємствами та компаніями.

Нагадаємо, що за станом на 1 травня 2020 року населення заборгувало за комунальні послуги 63,1 млрд грн.

Зважаючи на це з 20 жовтня для побутових споживачів хочуть ввести жорсткі заходи за борги по комуналці. Йдеться про законопроект №3613, який зареєстрований у Верховній Раді 9 червня 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу