На київських ринках в основному продаються продукти вітчизняного виробництва. Так, кілограм буряка пропонують по 7 грн. Ріпчасту цибулю нового врожаю коштує 5,5-6 грн, білий лук – по 15 грн. Морква продається по 13 грн, часник – 40-60 грн / кг. Кілограм картоплі пропонують по 10-13 грн, залежно від розміру.
На оптовому ринку Столичний в Києві капусту продають по 4-6 грн, буряк – по 6-7 грн. Морква варто 14-16 грн, картопля – 12-14 грн, цибуля 5-7 грн, часник 55-70 грн.
Свинні ребра продають по 125 грн, а вирізку – по 160 грн. Кілограм сала коштує від 100 грн.
Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, в порівнянні з травнем 2019 року, в травні 2020 року подешевшали практично всі овочі «борщового набору». Винятком стала тільки ціна на картоплю, яка виросла на 8,5% (15,27грн / кг).
Так, цибулю ріпчаста впав в ціні на 39,1%, до 17,34 грн / кг, буряк став дешевше в 3,7 рази (5,75 грн / кг), капуста – в 2,3 рази (8,03 грн / кг), а морква – в 3,2 рази (7,0 грн / кг).
Раніше повідомлялося, що «борщовий набір», куди входить по кілограму моркви, капусти, буряка, цибулі та картоплі, в середньому обійдеться споживачеві в 48 гривень. Такий результат аналізу даних про закупівлі по областям.
Найдорожчим національне блюдо буде для жителів Черкаської області – обійдеться в 55 гривень. Також ціна на борщ «кусається» в Донецькій і Одеській областях – буде вищою за середню.