Експерт розповів про ризики перегляду Асоціації з ЄС

Поділитися:

На цей час питання про перегляд Асоціації України з ЄС залишається неоднозначним, адже тут кожна зі сторін намагається урвати для себе найкращі умови угоди. Про це повідомляє економічний експерт.

Він заявив, що тут є велика ймовірність того, що українські фахівці не відразу зрозуміють наявність певних умов, які поставлять в невигідне становище Україну, як раніше це вже сталося зі Світовою організацією торгівлі.

За його словами, країні потрібно ретельніше підходити до обіцянок з боку ЄС. Особливо щодо довгоочікуваного безвізового режиму.

“Наприклад, нам скажуть, що дають цей безвіз, дають “відкрите небо” і ще, може, щось, але паралельно будуть прописані інші умови. А потім приїдуть вантажівки та почнуть вантажити ліс”, – навів приклад він.

Нагадаємо, що у 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.

Це не перші зміни в документі. У грудні 2019 року Верховна Рада ратифікувала зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квот на безмитний експорт м’яса птиці з України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ