Експерт розповів про підводні камені ринку газу

Поділитися:

Введення ринку газу змінило звичну картину. Експерти заговорили про те, що прості споживачі отримали набагато менше переваг, ніж постачальники — це і підвищення відповідальності, і ціни, які незмінно будуть рости, та й сам вибір, який належить робити кожному.

Один з провідних експертів в області — Геннадій Рябцев — вважає, що нинішні правила газового ринку більше підходять постачальникам, а не споживачам. Одна з причин такого стану речей в тому, що і розроблялися ці правила ними ж — постачальниками, трейдерами, гравцями ринку газу. Природно, що були враховані їх інтереси, а про споживачів думали мало.

В цей момент ціни на ринку газу прив’язані до цін паритету імпорту. При цьому питання контролю якості газу лягли на постачальників — споживачі тут нічого не можуть змінити. А роль держави й зовсім, на думку експерта, зведена до свого роду нагадуванням.

Відповідальність споживачів експерт називає асиметричною і при цьому акцентує увагу на тому, що саме споживач відповідає за виконання контракту всім (включаючи й нерухомість). За прогнозами, в разі розриву контракту або будь-яких форс-мажорів споживач зможе домогтися лише компенсації вже заплачених постачальнику грошей.

Раніше повідомлялося про те, що без лічильників в будинках і квартирах українці будуть незабаром платити за газ втричі більше.

Також ми писали про те, що на ринок газу вже вийшли 12 компаній, які готові поставляти газ населенню.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу