Екс-глава наглядової ради банку «Фортуна» спробував через суд анулювати свої борги

Поділитися:

Називав себе банкрутом – щоб не повертати позичене. Сергій Тищенко – колишній очільник наглядової ради банку «Фортуна» став першою людиною в Україні – яка спробувала не віддавати гроші законним способом. Про це інформує телеканал «Перший Діловий».

У 2019-му йому вдалося цілком легально анулювати свої борги. Однак цього року Верховний Суд визнав борг Сергія Тищенка перед «Укрсиббанком». Йдеться про 597 млн гривень. Більше десяти років тому – Сергій Тищенко став поручителем компанії «Фактор Ексім» – яка брала кредити у кількох банків.

Із часом «Укрсиббанк» та «Укрексімбанк», а окрім них – ще й низка підприємців почали вимагати повернути борги – на загальну суму більш ніж мільярд гривень. Однак Тищенко заперечував вимоги кредиторів, стверджуючи, що обсяг його фінансової відповідальності як поручителя збільшили без його згоди.

Бізнесмен подав клопотання до суду – попросивши визнати себе банкрутом і реструктуризувати борги. Два роки тому Госпсуд Києва відкрив провадження в справі про неплатоспроможність Сергія Тищенка та розпочав процедуру реструктуризації боргів боржника. А також відмовив кредиторам у задоволенні їхніх вимог. Однак Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу «Укрсиббанку» та визнав борг Сергія Тищенка перед фінансовою установою.

Нагадаємо, що судова тяганина між Ігорем Суркісом і «Приватбанком» – триває. Позов державного банку проти олігарха на суму майже 36,5 млн гривень будуть розглядати далі. Апеляційний суд відправив справу, яке зупинив раніше, на розгляд суду першої інстанції.

Також ми писали, що Олександр Дубілет вимагає зобов’язати МВС прибрати інформацію про його розшук.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ