Економісти прогнозують зростання долара

Поділитися:

В Україні очікується ослаблення курсу гривні до долара до кінця поточного 2020 року. Про це повідомляє доктор економічних наук Олексій Плотніков для ЗМІ.

За словами експерта, є безліч факторів, які прямо свідчать про те, що зміцнення гривні найближчим часом чекати не варто, тому всі ті, хто чекає дешевого долара в цьому сезоні, навряд чи можуть на це розраховувати.

При цьому сам економіст стверджує, що курс валюти навряд чи буде утримуватися на позначці у 27-28 грн за долар, а найімовірніше піде вище і до кінця 2020 року сягне значення в 30 гривень за долар.

Водночас занадто різко гривня не впаде, і сам курс почне зростати вгору досить помірно.

«Я не прогнозую чогось надзвичайного. Я не прогнозую небувалого обвалу, але те, що долар не буде дешевшати – це так, то, що, швидше за все, ми вийдемо під курс 30 на 1 січня – це так”, – заявив фахівець.

Нагадаємо, що восени починається підготовка до опалювального сезону, що, як завжди, призведе до плавної девальвації гривні. Ще однією причиною зміни курсу валют стане активізація бізнесу. За оцінками деяких експертів долар може вирости до 27,8-28 гривень.

Тим часом в департаменті макроекономічних досліджень інвестиційної групи ICU повідомили, що Національний банк України може підвищити облікову ставку в жовтні 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу