ДЗКУ опинилася на межі дефолту

Поділитися:

Щоб уникнути дефолту Державної зернової корпорації, Україна може подати два позови проти китайського Ексімбанку, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу. Позови щодо кредитного договору між українською державою та китайським банком. Про це кажуть експерти.

Перший можливий позов – вимога компенсації витрат від поставки до Китаю зерна за ціною, яка відрізняється від вартості, що повинна закладатися при розрахунку формули в контракті. За експертними підрахунками, сума позову може становити близько мільярда доларів.

Другий позов про те, що Китайська нацкорпорація машинної промисловості та генеральних підрядів не обрала подані ДПЗКУ офери на постачання зернових.

Слід зазначити, що у разі несплати боргів розміром у 900 мільйонів доларів із відсотками Зернову корпорацію чекає дефолт уже у січні наступного року.

Нагадаємо, півтора мільярда доларів кредиту від китайських інвесторів ДПЗКУ отримало ще у 2012 році з поверненням до 2027 року. Його видали під українські держгарантії з метою налагодити систематичні постачання продукції до Китаю. Проте ДПЗКУ систематично не виконувало своїх зобов’язань. Для вирішення цього питання уряд вже створив робочу групу.

Вперше за 5 років збитки ДПСУ досягли 10 мільярдів гривень. Корпорація також неодноразово фігурувала у корупційних скандалах.

Раніше ми писали про кризу на ринку нерухомості у Піднебесній.

Також ми повідомляли, що Китай приховує свій реальний державний борг, через що всьому світу загрожує фінансова катастрофа.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ