Дві російські IT-компанії потрапили під санкції РНБО

Поділитися:

У санкційний список, затверджений РНБО, потрапили дві російські IT-компанії – “Інда-Софт” та “ІСС-Софт”, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Обмеження дітимуть три роки. Відтепер заборонені публічні та оборонні закупівлі програмного забезпечення. А також: торгові операції, транзит ресурсів, анулювання або призупинення ліцензій та виведення капіталів за межі України.

Прикметно, що серед клієнтів “Інда-Софт” – багато українських великих підприємств. Зокрема, “Укртранснафта”, “Запоріжсталь”, “Київводоканал” та Північний гірничо-збагачувальний комбінат.

Нагадаємо, до списку санкцій РНБО, який своїм указом ввів в дію президент Володимир Зеленський, потрапили 8 осіб, зокрема, політики, 19 компаній, п’ять літаків, які літали за маршрутом Київ – Москва. У списку опинилася і сінгапурська компанія, яка володіє мережею “Спортмастер”. Однак, попри заборону, магазини і досі продовжують працювати в Україні. Згідно з інформацією у ЗМІ, працівники підтвердили, що розпорядження про закриття не отримували.

Раніше ми повідомляли, що мережа спорттоварів “Спортмастер” потрапила в один санкцій ряд з політиком Медведчуком та його оточенням.

Також ми писали, що санкції щодо Медведчука не врятують рейтинг Зеленському. Про у соцмережі Facebook повідомив політолог Сергій Розенбаум.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу