ДТЕК скаржиться на мільярдні збитки

Поділитися:

В “ДТЕК Енерго” заявили про мільярдні збитки, які отримала компанія за період першого кварталу 2020 року. Сумма фінансових втрат становить 7,5 млрд. грн, як свідчать дані на офіційному сайті компанії.

Відзначається, що до такої ситуації призвела тривала дістабілізація в роботі ряду вугільних підприємств, що в свою чергу обумовлено кризою на українському ринку електроенергії.

Так, тільки лише за перші три місяці діяльності поточного року кількість функціонуючих блоків ДТЕК скоротилася до 16 об’єктів, тоді як в 2019 році з боку ДТЕК Енерго працювало 27 енергоблоків.

Наступною причиною, що позначилася на прибутку підприємства, стала нестабільність цінової біржі на ринку електроенергії. Відзначимо, що буквально нещодавно ціна “на добу вперед” впала в тридцяти відсотковому значенні.

Також свою негативну роль зіграла всесвітня економічна криза пандемії, яка фактично стала першоджерелом всіх економічних проблем.

Сукупне виробництво ресурсу з боку компанії за період січня-березня знизилася на 37,8% (приблизно до показника а 5,1 млрд. КВт/год).

Відзначимо, що власником компанії-монополіста є український олігарх Ринат Ахметов.

Тим часом, ажіотаж навколо компанії ДТЕК продовжує набирати обертів. Різниця в судженнях колосальна: осуд і осуд дій монополіста на ринку електроенергії з одного боку, і розуміння і виправдання – з іншого.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ